Bliv klogere på udbytteskat

Hvis du ejer et selskab, som du har overskud i, kan du udlodde udbytte til selskabets ejere eller til de respektive holdingselskaber, som ejer kapitalandele i selskabet. I nogle tilfælde kan det godt betale sig at udlodde udbytte i stedet for at udbetale overskuddet som privat løn til virksomhedens ejere.

I denne artikel kan du læse om forskellen på udbytte og løn og blive klogere på, hvad du skal vælge, når regnskabsåret er gået.

Løn eller udbytte

Løn er personlig indkomst, som beskattes forskelligt, alt efter hvor meget du tjener. Tjener du under 500.000 kroner om året, er der ikke meget at hente ved at udlodde udbytte. Men tjener du over 500.000 kroner om året, skal du betale topskat, og det er dyrt. Her bliver der lagt 15% yderligere oven i den skat, du i forvejen betaler på ca. 37%. Og så begynder det muligvis at kunne betale sig for dig at udlodde udbytte af dit overskud.

Ejer du et selskab, betaler du din skat på en anden måde. Først og fremmest betaler du, pr. 2016, 22% af din virksomheds overskud i selskabsskat. Selskabsskatten betaler du altid, uanset om der udbetales udbytte til ejere og/eller holdingselskaber eller ej.

Når selskabsskatten er betalt, kan du vælge at udlodde udbytte af dit overskud, eller lade overskuddet indgå på egenkapitalen. Udbytte kan altså kun udloddes af frie midler. Som reglerne er i dag, betaler du 27% i udbytteskat af et overskud på rundt regnet 50.000 kroner, hvis du er ugift, og 100.000 kroner hvis du er gift. Det svarer til, når selskabsskat og udbytteskat lægges sammen, at du holder dig under topskatteniveau.

Hvad betaler sig?

Hvis du driver din virksomhed i selskabsform og betaler topskat af din private løn, så anbefaler vi i Mer Revision, i langt de fleste tilfælde, at du sænker din månedsløn en smule, så du holder dig under topskatteniveau. Det resterende overskud kan efterfølgende udloddes som udbytte, eller du kan lade det blive stående som egenkapital i virksomheden.

Hvis du har spørgsmål til dine muligheder for udlodning af udbytte, er du altid velkommen til at kontakte Mer Revision. Det kan du gøre ved at udfylde vores kontaktformular til højre eller ved at klikke her.

Kontakt os i dag

Ønsker du et gratis opstartsmøde, eller har du spørgsmål til vores ydelser, så kontakt os i dag.

Ring på 46 32 56 32, eller udfyld nemt nedenstående formular.