Faglig info

Overvejer du at skifte revisor?

Overvejer du at skifte revisor? Det er ved at være tid til årsafslutning for rigtig mange virksomheder. Der skal ordnes bilag, laves regnskab, årsrapport og alt, hvad der ellers hører til, når din virksomhed skal nå godt i mål med det forgangne år. Tiden op til endnu…

+ LÆS MERE

“Det der med moms, det er ikke lige mig…”

“Det der med moms, det er ikke lige mig…”Det forstår vi godt! Men som det så ofte er med den slags, så kan det få store konsekvenser, hvis du ikke har styr på din moms.Hvad er moms for en størrelse? Moms er en afgift, der beregnes af varer og tjenesteydelsers værdi….

+ LÆS MERE

Enkeltmandsvirksomhed

Det er en stor beslutning at starte op som selvstændig, og der er mange ting at forholde sig til, når man skal i gang. En af de første ting du skal beslutte dig for, er virksomhedsformen. Skal du starte en enkeltmandsvirksomhed? Eller kan det bedre betale sig for dig at stifte et selskab (IVS eller ApS)?

+ LÆS MERE

Holdingselskab hvorfor?

Et holdingselskab er et selskab, der har til formål at eje andre virksomheder – såkaldte driftsselskaber. En holdingstruktur nedbringer risici ved stiftelse af driftsselskaber og medfører desuden en række forretnings- og skattemæssige fordele. Hvis du mener, at det på længere sigt kan blive aktuelt for dig, at dit driftsselskab ejes af et holdingselskab, kan du med fordel stifte dit holdingselskab samtidig med dit driftsselskab, da det kan give udfordringer, hvis du først indskyder dit holdingselskab senere.

+ LÆS MERE

Bliv klogere på udbytteskat

Hvis du ejer et selskab, som du har overskud i, kan du udlodde udbytte til selskabets ejere eller til de respektive holdingselskaber, som ejer kapitalandele i selskabet. I nogle tilfælde kan det godt betale sig at udlodde udbytte i stedet for at udbetale overskuddet som privat løn til virksomhedens ejere.

+ LÆS MERE

Fravalg af revision

Revision er offentlighedens sikkerhed for, at din virksomheds økonomi præsenteres korrekt i dit regnskab. Men hvis offentligheden ikke har interesse i dit regnskab, kan revisionen være dyr og til tider omstændig. Derfor valgte regeringen for nogle år tilbage at lempe revisionspligten for mindre virksomheder, således at det ikke længere er alle selskaber, der har pligt til at blive revideret.

+ LÆS MERE

Skævt regnskabsår

For mange virksomheder gælder det, at regnskabsåret følger kalenderåret. Det vil altså sige, at et regnskabsår som udgangspunkt er 12 måneder og løber fra 1. januar til 31. december. Det er dog ikke et krav, at regnskabsåret skal følge kalenderåret, og i mange tilfælde kan det være klogt at overveje, om du bør lægge skæringsdatoerne for dit regnskab på en anden måde.

+ LÆS MERE

Årsrapporten

Sådan forbereder du dig til årsrapporten

Årsrapporten er vigtig, fordi den giver dig et klart indblik i din virksomheds økonomi. Derfor kan den også fungere som en rettesnor til at foretage eventuelle justeringer i virksomheden. Årsrapporten giver desuden dine kreditorer mulighed for at vurdere, om de fortsat kan give dig kredit eller låne dig penge. Derfor er det også vigtigt, at din årsrapport er troværdig.

+ LÆS MERE

Vores arbejde som revisorer

Din revisor kan mere end at bruge tal i et excel-ark

I manges øjne er revisorfaget en tør og kedelig profession, der kun handler om at taste tal ind i et excel-ark. Dog er virkeligheden noget mere nuanceret, og revision indebærer mange forskellige discipliner. Hos Mer Revision er vi professionelle revisorer med et stort repertoire af ydelser, som kan gavne din virksomheds økonomi. Og vi er ikke spor tørre. Tværtimod bestræber vi os på at møde vores kunder i øjenhøjde og at formidle vores arbejde i et nemt og forståeligt sprog.

+ LÆS MERE

Kontakt os i dag

Ønsker du et gratis opstartsmøde, eller har du spørgsmål til vores ydelser, så kontakt os i dag.

Ring på 46 32 56 32, eller udfyld nemt nedenstående formular.