Skævt regnskabsår

For mange virksomheder gælder det, at regnskabsåret følger kalenderåret. Det vil altså sige, at et regnskabsår som udgangspunkt er 12 måneder og løber fra 1. januar til 31. december.

Det er dog ikke et krav, at regnskabsåret skal følge kalenderåret, og i mange tilfælde kan det være klogt at overveje, om du bør lægge skæringsdatoerne for dit regnskab på en anden måde.

Et regnskabsår, der ikke følger kalenderåret, kaldes et skævt, eller forskudt, regnskabsår. De fleste virksomheder kan selv afgøre, hvornår de ønsker at placere skæringsdatoerne for regnskabsåret. Som udgangspunkt er der blot det krav, at der skal være kontinuitet i regnskabsårene over tid.

Desuden er det et krav, hvis der er tale om en koncern, at alle selskaber i koncernen anvender samme regnskabsår.

Det er muligt at skifte skæringsdatoer for regnskabsåret flere gange, og altså bryde kontinuiteten, men det er ofte forbundet med en del omkostninger.

Fordele ved et skævt regnskabsår

Ofte er det traditioner i brancher eller virksomheder, der er årsag til, at en ledelse vælger at lægge regnskabsåret forskudt af kalenderåret.

Desuden kan der være en række praktiske fordele ved et skævt regnskabsår.

Ved udgangen af et kalenderår sker der ofte rigtig meget rundt om i de forskellige virksomheder. Ofte skal der laves årsleveringer, afsluttes sager og nok også holdes lidt ferie. Derfor kan et skævt regnskabsår være et tidsbesparende indgreb, der kan lette virksomhedsdriften på et, i forvejen, presset tidspunkt.

Med et skævt regnskabsår, der, eksempelvis, slutter 30. juni, vil det være muligt at få betalt den korrekte skat til tiden, og derved spare renter og besvær i forhold til SKAT.

Hvis du skal have en revisor til at hjælpe dig med dit årsregnskab, er det ofte en fordel at følge et skævt regnskabsår. Det skyldes, at de fleste revisorer har meget travlt ved årsskiftet, mens de har mere plads i kalenderen på andre tider af året. Det betyder, at du ofte kan få dit årsregnskab udarbejdet og færdiggjort på præcis det tidspunkt, du ønsker, hvis du arbejder med et skævt regnskabsår.

Hos Mer Revision hjælper vi dig med dine regnskaber hele året rundt.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 46 32 56 32 for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt os i dag

Ønsker du et gratis opstartsmøde, eller har du spørgsmål til vores ydelser, så kontakt os i dag.

Ring på 46 32 56 32, eller udfyld nemt nedenstående formular.